Ungari vorstisupp

Esimese mõttena käib peast läbi, et misasja vorstisupp, see küll head ei saa kuulutada aga mine sa võta näpust vorstikesed sobisid supi sisse väga hästi. Kasutasin selliseid grillvorsti tüüpi väikseid õllevorstikesi, olid veel sinepiga, kahjuks ei mäleta, et mis vorstikestega täpselt tegu oli või kelle toode see oli. Aga head olid. Supp ise on mõnusalt paprikane, mahedalt paprikane. Parimaks kaaslaseks serveerimisel on kindlasti hapukoor, kuid maitseb ka ilma hapukooreta hea. Taaskord kiire ja lihtne valmistada ning sobib ideaalselt argiõhtuks.

2 keskmist sibulat

3 küüslauguküünt

1 ½ tl paprika pulbrit

2 spl õli

5 kartulit

1 ½ liitrit vett

3 loomalihapuljongit

3 spl tomatipastat

pipart, soola

2 tl kuivatatud punet

2 punast paprikat

500 gr õllevorstikesi

 

Kuumuta potis õli ning prae hakitud sibulat ja küüslauku mõni minut. Lisa paprikapulber ja prae veel veidi. Kalla juurde vesi, kartulikuubikud, puljongikuubikud, tükeldatud paprika ja tomatipasta. Maitsesta soola ja pipraga. Keeda kuni kartulid on pehmed. Tükelda vorstikesed ja pruunista kergelt pannil. Lisa supile ja keeda veel mõned minutid. Serveeri hapukoorega või naudi lihtsalt niisama.

Retsepti päritolu: 100 rooga – 100 suppi, paja- ja vormirooga.
Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s