Ungari vorstisupp

Esimese mõttena käib peast läbi, et misasja vorstisupp, see küll head ei saa kuulutada aga mine sa võta näpust vorstikesed sobisid supi sisse väga hästi. Kasutasin selliseid grillvorsti tüüpi väikseid õllevorstikesi, olid veel sinepiga, kahjuks ei mäleta, et mis vorstikestega täpselt tegu oli või kelle toode see oli. Aga head olid. Supp ise on mõnusalt paprikane, mahedalt paprikane. Parimaks kaaslaseks serveerimisel on kindlasti hapukoor, kuid maitseb ka ilma hapukooreta hea. Taaskord kiire ja lihtne valmistada ning sobib ideaalselt argiõhtuks.

2 keskmist sibulat

3 küüslauguküünt

1 ½ tl paprika pulbrit

2 spl õli

5 kartulit

1 ½ liitrit vett

3 loomalihapuljongit

3 spl tomatipastat

pipart, soola

2 tl kuivatatud punet

2 punast paprikat

500 gr õllevorstikesi

 

Kuumuta potis õli ning prae hakitud sibulat ja küüslauku mõni minut. Lisa paprikapulber ja prae veel veidi. Kalla juurde vesi, kartulikuubikud, puljongikuubikud, tükeldatud paprika ja tomatipasta. Maitsesta soola ja pipraga. Keeda kuni kartulid on pehmed. Tükelda vorstikesed ja pruunista kergelt pannil. Lisa supile ja keeda veel mõned minutid. Serveeri hapukoorega või naudi lihtsalt niisama.

Retsepti päritolu: 100 rooga – 100 suppi, paja- ja vormirooga.

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s