Mandariini-kohupiimavorm

Käes on mandariini hooaeg, jehuuuuu 🙂 ja miks mitte peale niisama mandariinide nosimise teha neist ka midagi uutmoodi huvitavat, näiteks siis kohupiimavormi. Ja pärast nautida seda kiselliga või niisama, sest see kohupiimavorm on väga mahlane ja pehme. Omapärase maitse annab mandariin, seda läheb ju vormi nii koorena, mahlana kui peale viiludena. Mina lisasin peale ka kirsse ja nautisime seda magusrooga koos kirsikiselliga. Mandariinide asemel võid kasutada ka muid marju, mis kodus leidub.

5 mandariini

120 gr toatemperatuuril võid

1 ½ dl suhkrut

1 tl riivitud mandariini koort

3 muna

600 gr kohupiimapastat

¾ dl mannat + 2 spl vormi määrimiseks

1 sl küpsetuspulbrit

Kuumuta ahi 160°C-ni. Määri umbes 30-40 cm suurune vorm võiga ning raputa üle mannaga, nii et põhi ja ääred oleks mannaga kaetud, üleliigne manna raputa vormist välja (väiksemast vormist kerkib vorm üle).

Vahusta või suhkruja mandariinikoorega. Lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi vahustades. Seejärel lisa kohupiim ja mandariinimahl. Sega läbi. Sega viimasena hulka küpsetuspulbriga segatud manna (3/4 dl). Vala tainas vormi. Laota peale mandariiniviilud (koori terava noaga mandariin kuni viljalihani välja ja viiluta õhukesteks ratasteks). Küpseta 160°C juures 40 minutit. Enne serveerimist lase jahtuda ning paku siis koos kiselliga või naudi niisama.

Retsepti päritolu: Ajakiri Toit&Trend, märts-aprill 2011

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s