Mandariini-kohupiimavorm

Käes on mandariini hooaeg, jehuuuuu🙂 ja miks mitte peale niisama mandariinide nosimise teha neist ka midagi uutmoodi huvitavat, näiteks siis kohupiimavormi. Ja pärast nautida seda kiselliga või niisama, sest see kohupiimavorm on väga mahlane ja pehme. Omapärase maitse annab mandariin, seda läheb ju vormi nii koorena, mahlana kui peale viiludena. Mina lisasin peale ka kirsse ja nautisime seda magusrooga koos kirsikiselliga. Mandariinide asemel võid kasutada ka muid marju, mis kodus leidub.

5 mandariini

120 gr toatemperatuuril võid

1 ½ dl suhkrut

1 tl riivitud mandariini koort

3 muna

600 gr kohupiimapastat

¾ dl mannat + 2 spl vormi määrimiseks

1 sl küpsetuspulbrit

Kuumuta ahi 160°C-ni. Määri umbes 30-40 cm suurune vorm võiga ning raputa üle mannaga, nii et põhi ja ääred oleks mannaga kaetud, üleliigne manna raputa vormist välja (väiksemast vormist kerkib vorm üle).

Vahusta või suhkruja mandariinikoorega. Lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi vahustades. Seejärel lisa kohupiim ja mandariinimahl. Sega läbi. Sega viimasena hulka küpsetuspulbriga segatud manna (3/4 dl). Vala tainas vormi. Laota peale mandariiniviilud (koori terava noaga mandariin kuni viljalihani välja ja viiluta õhukesteks ratasteks). Küpseta 160°C juures 40 minutit. Enne serveerimist lase jahtuda ning paku siis koos kiselliga või naudi niisama.

Retsepti päritolu: Ajakiri Toit&Trend, märts-aprill 2011

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s