Üks lihtne, kuid samas mitmekülgne roog. Mitmekülgne, sest vaadake ise kui mitu erinevat head maitsekooslust antud roas on … kartulid, peekon, kirsstomatid, juust, basiilik ja muidugi peakomponent kana. Aga kuidas maitses? Kanafilee jäi natuke kuivaks, kuid samas peekoni ja basiilikuga üheskoos oli maitse väga hea. Ja kõik muud komponendid juurde ning oligi olemas üks argiõhtune õhtusöök. Retsept pärineb muidu Toidutare suurest retseptipangast, kus on öeldud, et antud roog hoolitseb enda eest ise ahjus. Jah tõesti maitsed saabuvad, kuid kui teie, head retseptikatsetajad, otsite nüüd rooga, mille valmistamine ei võta niivõrd aega, siis seda see roog eriti ei ole. Kartulite ettevalmistamine, kanafilee rullimine peekonisse …… kuid vaev tasub ennast ära. Ohh vaikselt hakkab praegugi suunurgast hõbeniit jooksma, kui möelda kana peekoni ja värske basiiliku mõnusale kooslusele.
Retsept ise siis aga järgmine …..
1 kg kartuleid
oliiviõli
4 kanafileed
2 dl paksemat hapukoort
120 gr suitsupeekonit
200 gr kirsstomateid
soola, pipart
värsket basiilikut
1,5 dl riivjuustu
4 dl kohvikoort
Lõika kooritud kartulid viiludeks ja lao ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga ning küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit. Maitsesta kanafileed soola-pipraga ja lõika neljaks. Tõsta igale fileele 0,5 tl hapukoort ja basiilikuleht. Keera peekoniriba filee ümber rulli. Lao fileed kartulite peale, vala üle koorega ning küpseta vormi ahjus 200°C juures veel 20 minutit. Viimaks lao vormile tomatid, raputa peale riivitud juust ja küpseta 10 minutit, kuni juust on kollakaspruun.