Suitsukana-suvikõrvitsapirukas

Üks maitselt mõnus ning sisult toekas pirukas, mis sobib imehästi õhtusöögilauale. Alguse sai taaskord kõik sellest, et õhtusöögiks tuli midagi valmistada ja külmkapis leiduvatest asjadest sai seekord otsustatud hoopis ühe pirukalise kasuks. Kana, paprika, suvikõrvits, juust ja väike tšilli – mida sa hing veel ihkad. No jah väike pokaal veini ka hiljem piruka kõrvale. Ütleme nii, et endalegi üllatuseks tuli välja üks asjalik õhtusöögipoolis, mis maitses hästi ka külmalt järgmise päeva hommikuampsuks.

 

500 gr pärmi-lehttainast

 

Täidis:

2 suitsukanakoiba

1 paprika

2 küüslauguküünt

1 väiksem suvikõrvits

100 gr feta juustu

1 tšillikaun

400 ml kohvikoort

150 gr riivjuustu

4 muna

soola, pipart, kuivatatud basiilikut

 

Tükelda kana ja paprika. Puhasta tšilli seemnetest ja tükelda. Vürtsikama elamuse saamiseks jäta seemned sisse. Tükelda küüslauk. Prae pannil läbi kana, paprika, tšilli ja küüslauk. Maitsesta basiilikuga, nii ½ tl. Rulli sulanud (kui kasutad külmutatud pärmi-lehttaigent) lahti ning pane ahjuplaadile, jättes külgedele ka kõrgemad ääred. Puista taignale kanasegu. Puista üle fetajuustu tükkidega. Pese suvikõrvits ning lõika õhukesteks ratasteks. Lao rattad pirukale ning maitsesta purustatud pipraga. Sega eraldi kausis kokku katte ained ehk sega kokku kohvikoor, munad ja riivjuust. Maitsesta soola ja pipraga. Vala segu pirukale. Küpseta 200°C juures 45 minutit.

 

Nagu öeldud maitseb hea nii soojalt kui külmalt.

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Anonüümne ütles:

    Tõesti väga hea pirukas aga fetat võiks isegi 200g panna 😉

  2. Anonüümne ütles:

    Väga hea pirukas, läheb kindlasti kordamisele 🙂

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s