Täidetud tomatid

Käes on tomatite hooaeg. Kes valmistab talveks mõnusaid hoidiseid, kes tarbib võileiva peal …. võimalusi on mitmeid, sest ära tuleb ju need valminud tomatit ju süüa. Endalgi on kodus suurem kogus, kasvuhoone on tomateid täis ja muudkui valmib juurde. Mina otsustasin seekord teha lõunasöögiks hoopis täidetud tomateid. Lihtne, kiire ja maitsev muidugi. Suurema isuga inimeste jaoks vast liiga väike lõunasöök aga mulle sobis igati. Täidis ääretult lihtne ja kerge valmistada, ei nõua mingeid ebamaised lisasi, vaid kõik saab valmistatud tavapärastest toiduainetest 🙂 Mulle just nii aeg-ajalt meeldibki, kui ei pea taga ajama mingit tundmatut maitseainet või lisandit. Igatahes, edukat kokkamist 🙂

 

6 tomatit

2 dl keedetud riisi

200 gr hakkliha

2 spl tomatipastat

soola, pipart, kuivatatud punet

2 dl riivjuustu

1 sibul

2 küüslauguküünt

 

Lõika tomatitel pealt ära esimene viil ehk nii öelda kaane osa. Uurista tomatit seest tühjaks. Tomatitest välja võetud sisu tükelda. Tükelda sibul ja küüslauguküüned. Pruunista pannil sibul koos hakklihaga. Lisa küüslauk, riis, tomatite sisu ja tomatipasta. Hauta segu pannil 6-7 minutit. Täida tomatit seguga ja raputa peale riivjuustu. Küpseta 200°C juures kuni juust on sulanud.

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s