Täidetud tomatid

Käes on tomatite hooaeg. Kes valmistab talveks mõnusaid hoidiseid, kes tarbib võileiva peal …. võimalusi on mitmeid, sest ära tuleb ju need valminud tomatit ju süüa. Endalgi on kodus suurem kogus, kasvuhoone on tomateid täis ja muudkui valmib juurde. Mina otsustasin seekord teha lõunasöögiks hoopis täidetud tomateid. Lihtne, kiire ja maitsev muidugi. Suurema isuga inimeste jaoks vast liiga väike lõunasöök aga mulle sobis igati. Täidis ääretult lihtne ja kerge valmistada, ei nõua mingeid ebamaised lisasi, vaid kõik saab valmistatud tavapärastest toiduainetest 🙂 Mulle just nii aeg-ajalt meeldibki, kui ei pea taga ajama mingit tundmatut maitseainet või lisandit. Igatahes, edukat kokkamist 🙂

 

6 tomatit

2 dl keedetud riisi

200 gr hakkliha

2 spl tomatipastat

soola, pipart, kuivatatud punet

2 dl riivjuustu

1 sibul

2 küüslauguküünt

 

Lõika tomatitel pealt ära esimene viil ehk nii öelda kaane osa. Uurista tomatit seest tühjaks. Tomatitest välja võetud sisu tükelda. Tükelda sibul ja küüslauguküüned. Pruunista pannil sibul koos hakklihaga. Lisa küüslauk, riis, tomatite sisu ja tomatipasta. Hauta segu pannil 6-7 minutit. Täida tomatit seguga ja raputa peale riivjuustu. Küpseta 200°C juures kuni juust on sulanud.

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s