Kana-filotaignarull

Kui tavapäraselt teen pirukaid muretaigna põhjale või pärmi-lehttaignast, siis seekord tuli otsus proovida hoopis midagi muud. Senimaani olin näinud vaid telekast kokasaadetest filotaigna küpsetiste kohta ja oli meelde jäänud, et tegemist on ühe õhukese ja krõbeda taignaga, millega tuleb eriti delikaatselt tegutseda. Igapäevaseks kasutamiseks ma filotainast just ei kasutaks, kuna Eesti mõistes on tegemist siiski suhteliselt kalli taignaportsuga, võrreldes meie poelettidel olevate lehttainaste või pärmi-lehttainastega. Aga see selleks, toidust endast. Mida siis teha sellest peenest taignast … kevadrulle?… soolast? …. magusat? Sai siis otsustatud nii soolase kui magusa kasuks. Jah tõesti, ühest pakist jagus mõlema roa jaoks. Soolane siis siin, magusa kohupiimastruudli retseptikas millalgi hiljem. Ja need kanarullid filotaignaga tulid välja ikka meeldivalt superhead. Täidis osutus värskeks ja kergeks. Sellest sai roog, millele mõeldes senimaani vaikselt maitsemeeled tööle hakkavad. Järgmisel korral valmistan kogu taignalehtede kogusest kanarulle. Mitte, et magusal midagi viga oli aga eks ma olen rohkem soolase armastaja.

3 lehte filotainast

1 suurem porgand

1 väiksem hiina kapsas

3 rohelise sibula punti (vart)

350 gr kanafileed

120 gr peekonit

0,5 tl punet (oregano), 0,5 tl magusa paprika pulbrit, soola, pipart

4 spl võid

2 spl oliiviõli

Tükelda kapsas ribadeks. Riivi porgand jämeda riiviga. Tükelda kanafille, prae see pannil ja maitsesta soola ning pipraga. Kui kanafilee on pruunistunud lisa juurde kapsas, porgand, tükeldatud roheline sibul ja tükeldatud peekon. Prae pannil 5-7 minutit ja maitsesta magusa paprika pulbri ning punega. Sulata kastrulis või ja sega oliiviõliga. Määri ühele filotaigna lehele või-õli segu ja tõsta pikema ääre peale täidist. Jäta umbes 1 cm vaba ruum kõikidest äärtest. Keera leht rulli nii, et lühemad ääred tõstad keeramisel rulli sisse, et otsad jääksid kinni. Tõsta rull ahjuplaadile ja pintselda üle või-õli seguga. Tee rulli peale väiksed sisselõiked ja küpseta 190°C juures 30 minutit. Serveeri kõrvale hapukoore-dipikastet.

Poest ostetud rohelise sibula varte/puntide puhul tükelda toidu sisse ka kindlasti sibula alumine valgem osa.

One Comment Add yours

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s