Sitsiilia kanapada

Maitseterohke kergelt vürtsikas kanapada, mille suurepäraseks kaaslaseks on riis. Ja need seened, mmmmmm, seenehullu lemmikamps. Sööjatelt kostus kommentaare, et nad ei jõua ära oodata, millal kõht uuesti tühjaks läheb, et saaks veel ühe portsu süüa. Kel isu veel vürtsikama roa järgi võib tšillimaitseaine asendada väiksema värske tšilliga.

 

500 gr kanafileed

2 sl õli või päikesekuivatatud tomatite õli

1 sibul

2-3 küüslauguküünt

5-6 päikesekuivatatud tomatit õlis

250 gr šampinjone

3 dl tomatipüreed

2,5 dl puljongit (või kuiva valget veini)

2 tl kuivatatud basiilikut või punet

soola, pipart, suhkurt

tšillimaitseainet

1 spl võid

 

Lõika seened neljaks ja kuumuta kergelt pannil võiga, maitsesta soovi korral aroomisoolaga.

Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Pruunista tükeldatud kana õlis ja hauta vaiksel tulel 7-10 minutit, tõsta seejärel eraldi taldrikule. Kuumuta poti põhjas õlis hakitud sibul ja küüslauk 3-4 minutit. Lisa tükeldatud tomatit ja seened, kuumuta veel 5 minutit. Pane juurde tomatipüree ja puljong (vein). Maitsesta pune või basiilikuga, soola, pipra ja suhkruga ning tšillimaitseainega. Kuumuta keemiseni. Sega hulka kanatükid, kata pott kaanega ning hauta pliidil madalal kuumusel 15-20 minutit ehk kuni kana on pehme.

Serveeri keedetud riisiga.

Tšillimaitseainena kiidan ja kasutan erinevates toitudes Santa Maria Chili Explosion maitseainet. See ei ole liialt vürtsikas, kuid annab roogadele mõnusa vürtsikuse juurde. Vaata toote kohta lähemalt siit.

Retsepti päritolu: 100 rooga sari – 100 linnuliharooga.
Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s