Juustuburgerisupp

Üks rammus ja korraliku kõhutäie andev supp. Meie pere lemmik ja just meespere lemmik. Ei teagi, miks supi nimi on juustuburgerisupp, kuid retsepti allikas põhjendab seda sellega, et antud supis on olemas kõik, mis ühes korralikus burgeris olema peab, tarvis on vaid juurde võtta saia ja hapukurki. Igatahes meie teeme seda suppi tihti ja kui meespool avastab, et potis on ootamas just juustuburgerisupp, siis on lai naeratus näol garanteeritud.

 

400 gr hakkliha

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 sl jahu

1,5 l lihapuljongit

2 keskmist kartulit

1 purk (400 gr) purustatud tomateid

200 gr riivitud juustu

170 gr tomatipastat

0,5 dl ketšupit

2 sl mahedat sinepit

soola, pipart

 

Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta koos hakklihaga poti põhjas, kuni liha pruunistub. Lisa jahu, sega läbi ja kuumuta paar minutit. Vala juurde puljong ja tükeldatud kartulid. Kuumuta keemiseni, sega aeg-ajalt. Alanda kuumust ja keeda nõrgemal tulel 10 minutit, kuni kartulid on pehmed. Sega hulka purustatud tomatid, riivjuust, tomatipasta, ketšup ja sinep. Jätka kuumutamist ja sega, kuni juust on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga.

Retsepti päritolu: Kodukiri, jaanuar 2010.

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s