Šokolaadikreemi kringel

Mäletan, et vaatasin nende küpsetajate peale, kes julgesid ja oskasid ise kodus kringlit valmistada suure suure austusega. Mulle tundus alati, et kringli valmistamine on üks suur suur ettevõtmine ja keeruline küpsetamine-meisterdamine. Aga kaua sa ikka ootad, et kuskil sünnipäeval äkki õnnestub head kringlit saada, seega sai ükskord asi ise käsile võetud ja järgi proovitud. Ja vot mis juhtus, ei olnudki üldse keeruline ja raske, vaid hoopis kerge ja kiire valmistada. Valmis sai üks suussulav šokolaadikreemi kringel, mida nüüdseks olen valmistanud mitmeid kordi ja mitmetele pere sünnipäevadele. Kringlil on kindel koht meie sünnipäevalaudadel. Ja mõelge ise küpsetatud soe kringel klaasikese külma piimaga … ohhh. Kas on rohkem vaja meelitada?🙂

 

Eelkergituseta kringlitainas:

25 gr presspärmi

250 ml toasooja piima

1 toasoe muna

0,5 tl soola

1 dl suhkrut

450-500 gr jahu

100 gr võid

Täidis:

1 purk šokolaadikreemi

150 gr rosinaid

Määrimiseks 1 muna

Lahusta pärm toasoojas piimas. Sega juurde toasoe muna, sool ja suhkur. Lisa umbes pool jahukogusest ja klopi tainas ühtlaseks. Kloppimine aitab taignasse sideainet moodustada. Pidevalt sõtkudes lisa peaaegu kogu ülejäänud jahu aga jäta 1 dl jahu veel alles. Sõtku toasoe või taigna sisse. Viimasena lisa vähehaaval veel 1 dl jahu, kuid timmi siiski täpne kogus vastavalt taigna paksusele. Jahude niiskussisaldus on erinev ning vahel kulub rohkem vahel vähem jahu. Tulemuseks peaks olema parajalt paks, kuid siiski õhuline ja vormitav tainas. Sõtku tainast seni, kuni see lööb käte ja kausi küljest lahti ning muutub läikivaks ja elastseks. Kata kauss rätikuga ning jäta sooja kohta kerkima, kuni tainas on vähemalt kahekordne.

Eelkuumuta ahi 200°C-ni. Rulli tainas lahti. Määri peale šokolaadikreem ning puista taignale rosinad. Lõika tainas pikkupidi kolmeks ribaks. Keera taignaribad pikuti rulli ning ühenda kolm riba otstest. Punu kolmest taignaribast palmik ning keera ringikujuliseks ehk vormi kringel. Tõsta ahjuplaadile ning määri pärg lahtiklopitud vee ja muna seguga. Küpseta 200°C juures umbes 25 minutit. Valmis kringlile puista peale tuhksuhkrut.

Minu lemmik šokolaadikreem on Selveri pruun pähklikreem. See kreem sobib kõige paremini kringli sisse, andes omapärase maitse.

Retsepti päritolu: Oma Maitse november 2011

3 Comments Add yours

  1. Anonüümne ütleb:

    Väga maitsev kringel. aga rosinad asendasi mooniseemnetega!

  2. Anonüümne ütleb:

    Proovisin ka valmistada. Väga lihtne ja tegin poole suurema koguse.. Kahe päevaga oli terve kringel nahka pistetud😛 .. Mahlane ja pehme🙂 Väga super!

  3. Anonüümne ütleb:

    Kringel mille sa tegid selveri kreemiga on väga maitsev ja õhuline.

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s