Barbeque kanasalat

Kerge suvine kanasalat neile, kellel puudub võimalus välja grillima minna ehk siis korteriinimeste grillsalat 🙂 Idee sündis tegelikult ühel nädalavahetusel, kui taaskordselt Eesti toredale ilmale kohaselt vihma sadas ning välja grillima minna ei saanud. Seega tuli ostetud šašlõkk kuidagi ju ära teha. Nii valmiski parasjagu kodus olnud asjadest üks krõmpsuv soe salat barbeque kanašašlõkiga. See ei tähenda muidugi, et kana ei võiks grillida väljas ja siis valmistada salatit.

 

400 gr kana barbequ marinaadis (Tallegg)

2 suuremat tomatit

1 väiksem suvikõrvits

1 väike jääsalat

2-3 dl riivsaia

2 küüslauguküünt

oliiviõli

soola, pipart

 

Kaste:

4 dl hapukoort

3 spl majoneesi

soola, pipart

basiilikut (kuivatatud)

1 tl barbeque kastet

 

Valmista kanafilee vastavalt pakendil olevale juhisele. Ise valmistasin kanafilee ahjus. Ahjus valmistamisel kasuta kindlasti ära ka topsis olev üleliigne marinaad, määrides see paksu kihina kanatükkidele.

Kui kana on valmis asu valmistama tomateid. Viiluta tomatit paksudeks ratasteks. Sega omavahel kokku riivsai ja purustatud küüslauguküüned. Paneeri tomativiile ühe külje pealt riivsaias. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile paneeritud pool üleval pool ja nirista peale oliiviõli. Küpseta 180°C juures umbes 10 minutit.

Viiluta suvikõrvits õhukesteks ratasteks ning kuumuta pannil kergelt õlis. Maitsesta soola ja pipraga.

Tükelda jääsalat väikesteks ribadeks.

Valmista kaste segades kastmeained omavahel kokku.

Serveerimisel laota kõige alla jääsalati tükid, mille peale aseta paar lusikat kastet. Nende peale aseta ringikujuliselt suvikõrvitsa viilud ja suvikõrvitsa peale omakorda tomativiilud (paneeritud pool üleval). Ringi keskele aseta lahtilõigatud kanatükid ja nirista peale kastet.

Serveeri soojalt.

Ise lisasin kastmesse kana küpsetamiselt panni peale jäänud kanamarinaadi. Sobis väga hästi, kuigi on mahedama maitsega kui näiteks Santa Maria barbeque kaste. Retsept on mõeldud kahele. Kanatükke jäi tegelikult kõvasti üle, kuid kui paar tomatit ja suvikõrvitsat juurde teha, saab söönuks ka suurem seltskond. 

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s