Maasika-sidrunikook

Sellise koogi tegemiseni jõudsin tegelikult tänu sellele, et algselt planeeritud kook ei kippund välja tulema ja seega, et mitte head kraami raisku lasta, tuli kiirelt välja mõelda plaan B, mis tegelikult kukkus lõpuks päris hästi välja. Esialgse retsepti kohaselt oleks pidanud sellest saama lehttaigna struudel aga kuna minu õnnetuseks ei läinud sidrunikreem paksuks, tuli välja mõelda muu lahendus ja retsept sai, siis selline hoopis.

 

Taigen:

100 gr võid

0,75 dl suhkrut

1 muna

1 tl küpsetuspulbrit

2,5 dl nisujahu

 

Täidis:

4 muna

2 dl suhkrut

50 gr võid

1 sidrun

5 spl nisujahu

 300-400 gr maasikaid

Valmista taigen. Vahusta toasoe või suhkruga. Sega juurde muna ja küpsetuspulbri-jahusegu. Sõtku taigen ühtlaseks. Vooderda ümmarguse lahtikäiva ahjuvormi põhi küpsetuspaberiga. Kata vormi põhi ja ääred tainaga.

Valmista täidis. Klopi munad suhkruga kausis lahti. Lisa sulatatud ja jahutatud või. Riivi sidrunilt peene riiviga koor ja pressi välja mahl. Klopi segu sisse sidrunimahl ja –koor. Sega juurde jahu. Vala põhi koogipõhjale ja peale laota maasikad. Soovi korral kas siis terved maasikad või väiksemateks tükkideks lõigatud maasikad.

Küpseta 200 °C juures 30 minutit.

3 Comments Add yours

  1. Anonüümne ütles:

    Ülihea ja maitsev kook tuli. Tänan retsepti eest!

  2. evelin ütles:

    retseptis on kirjas 1 sidrunimahl ja 1 sidrunikoor. Mida see tähendab? kas pakk mahla ja ühe terve sidruni koor? Aitäh juba ette

    1. Tänan Evelin küsimuse eest. Parandasin natuke retsepti. Mõeldud on 1 sidrun, mille koore kollane osa riivida peenikese riiviga ja pressida mahl. Pakimahla siinkohal mõeldud ei ole.

Leave a reply to Anonüümne Tühista vastus