Maasikahooaeg jõudis ka minu kööki. Pika kaalumise ning erinevate retseptide uurimise järel jäid seekord võitjateks muffinid. Minu ootused ei olnudki väga kõrged, kuid vastupidiselt ootustele tulid välja väga maitsvad ning mahlased muffinid. Ammu pole küpsetised nii ruttu laualt kadunud. Sokolaadi ja maasika kooslus oli suurepärane nendes mahlastes ja pehmetes muffinites.
6 ¾ dl jahu
½ tl soodat
2 dl suhkrut
0,5 dl fariinisuhkrut
4 dl keefiri või petti
2 muna
¾ dl rapsiõli
u 400-500 gr tükeldatud maasikaid
100 gr piimašokolaadi
kaunistamiseks šokolaadi või tuhksuhkrut, maasikaid
Eelkuumuta ahi 180°C-ni.
Sõelu jahu koos soodaga kaussi. Lisa suhkrud ja tükeldatud šokolaad ning sega läbi. Teises kausis klopid munad, õli ja pett ühtlaseks ning lisa segule maasikatükid. Ühenda kaks massi omavahel. Sega kiirelt ja võimalikult vähe. Jaota tainas muffinivormidega vooderdatud vormipesadesse ja küpseta u 25 min. Kaunista vastavalt soovile, kas riivitud šokolaadi või tuhksuhkru ja maasikatega. Maitsevad head nii soojalt kui jahtunult.
Esimese pannitäie muffinite puhul panin vormidesse nii poole vormi osas tainast, kuna ei teadnud kui palju kerkivad. Kuna nad eriti ei kerkinudki, siis teise pannitäie puhul panin muffinivormidesse tainast peaaegu, et muffinipaberi piirini ja tulemuseks olid ilusad kerkinud ümarad muffinid.