Maasika-šokolaadimuffinid

Maasikahooaeg jõudis ka minu kööki. Pika kaalumise ning erinevate retseptide uurimise järel jäid seekord võitjateks muffinid. Minu ootused ei olnudki väga kõrged, kuid vastupidiselt ootustele tulid välja väga maitsvad ning mahlased muffinid.  Ammu pole küpsetised nii ruttu laualt kadunud. Sokolaadi ja maasika kooslus oli suurepärane nendes mahlastes ja pehmetes muffinites.

 

6 ¾ dl jahu

½ tl soodat

2 dl suhkrut

0,5 dl fariinisuhkrut

4 dl keefiri või petti

2 muna

¾ dl rapsiõli

u 400-500 gr tükeldatud maasikaid

100 gr piimašokolaadi

kaunistamiseks šokolaadi või tuhksuhkrut, maasikaid

 

Eelkuumuta ahi 180°C-ni.

Sõelu jahu koos soodaga kaussi. Lisa suhkrud ja tükeldatud šokolaad ning sega läbi. Teises kausis klopid munad, õli ja pett ühtlaseks ning lisa segule maasikatükid. Ühenda kaks massi omavahel. Sega kiirelt ja võimalikult vähe. Jaota tainas muffinivormidega vooderdatud vormipesadesse ja küpseta u 25 min. Kaunista vastavalt soovile, kas riivitud šokolaadi või tuhksuhkru ja maasikatega. Maitsevad head nii soojalt kui jahtunult.

Esimese pannitäie muffinite puhul panin vormidesse nii poole vormi osas tainast, kuna ei teadnud kui palju kerkivad. Kuna nad eriti ei kerkinudki, siis teise pannitäie puhul panin muffinivormidesse tainast peaaegu, et muffinipaberi piirini ja tulemuseks olid ilusad kerkinud ümarad muffinid.

Retsepti päritolu: ajakiri Toit & Trend, mai-juuni 2011

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s