Iirisekattega rabarberikook

Tegelikult proovisin selle koogi ära juba mõned nädalad tagasi, sain nüüd mahti retsepti uuesti üles otsida. Kook ise oli päris hea. Omamoodi eripära andis kindlasti juurde kooki kattev iirisekate. Ühe muutuse tegin, nagu ikka rabarberikookide puhul, lisasin kaneeli asemel fariinisuhkrut.

200 g toasooja võid
2,5 dl suhkrut
2 muna
200 g hapukoort
1 tl küpsetuspulbrit
3 dl jahu

Täidis:
450 g rabarbereid
4 spl fariinisuhkrut
1 sl maisitärklist

Kate:
75 g suhkrut
50 g võid
0,2 dl rõõska koort (10%)

Vahusta omavahel toasoe või suhkruga. Lisa munad ja hapukoor. Sega eraldi kausis kokku kuivained ja lisa taignale. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi. Koori ja tükelda rabarberid ning sega ülejäänud täidiseainetega kokku. Laota rabarberid koogitaigna peale ning küpseta 190°C juures 40-45 minutit. Lase veidi jahtud.

Valmista täidis, lastes suhkrul pannil vedelaks sulada ning lisades või. Sega kuni ühtlase massi moodustumiseni. Vala juurde rõõsk koor ning sega uuesti ühtlaseks massiks. Vala iirisekate koogile ning lase tunnike jahtuda.

Retsepti päritolu: http://kokkama.blogspot.com/2011/05/kevadine-iiriskattega-rabarberikook.html

Päris lemmikute topi hulka see kook ei jõudnud aga samas maitses ta hästi, just oma iirisekatte tõttu.

Advertisements

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s