Iirisekattega rabarberikook

Tegelikult proovisin selle koogi ära juba mõned nädalad tagasi, sain nüüd mahti retsepti uuesti üles otsida. Kook ise oli päris hea. Omamoodi eripära andis kindlasti juurde kooki kattev iirisekate. Ühe muutuse tegin, nagu ikka rabarberikookide puhul, lisasin kaneeli asemel fariinisuhkrut.

200 g toasooja võid
2,5 dl suhkrut
2 muna
200 g hapukoort
1 tl küpsetuspulbrit
3 dl jahu

Täidis:
450 g rabarbereid
4 spl fariinisuhkrut
1 sl maisitärklist

Kate:
75 g suhkrut
50 g võid
0,2 dl rõõska koort (10%)

Vahusta omavahel toasoe või suhkruga. Lisa munad ja hapukoor. Sega eraldi kausis kokku kuivained ja lisa taignale. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi. Koori ja tükelda rabarberid ning sega ülejäänud täidiseainetega kokku. Laota rabarberid koogitaigna peale ning küpseta 190°C juures 40-45 minutit. Lase veidi jahtud.

Valmista täidis, lastes suhkrul pannil vedelaks sulada ning lisades või. Sega kuni ühtlase massi moodustumiseni. Vala juurde rõõsk koor ning sega uuesti ühtlaseks massiks. Vala iirisekate koogile ning lase tunnike jahtuda.

Retsepti päritolu: http://kokkama.blogspot.com/2011/05/kevadine-iiriskattega-rabarberikook.html

Päris lemmikute topi hulka see kook ei jõudnud aga samas maitses ta hästi, just oma iirisekatte tõttu.

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s