Kodune rabarberikook

Õhuline beseekate ning hapukad rabarberid karamellise fariinisuhkruga on super kooslus. Üliheaks kaaslaseks soojale rabarberikoogile on paar pallikest jäätist.

Põhi:

125  g võid

3  dl nisujahu

2  spl suhkur

2  spl külma vett

 

Rabarberikate:

400 gr tükeldatud rabarbereid

4 spl fariinisuhkrut

 

Biskviitkate:

4  spl nisujahu

4  muna

4  spl suhkrut

 

Valmista tainas. Sega kuivained ning seejärel lisa neile toasooja või tükid ja näpi need jahuga sõmeraks. Enne kui või on lõplikult jahuga segunenud, lisa külm vesi ja sõtku kiirelt ühtlaseks massiks. Suru vormi põhja ning aseta külmkappi pooleks tunniks ootele. Sobiv vorm antud kogusele on tavapärase lasanjevormi tüüpi vorm. Eelküpseta koogipõhja 220-kraadises ahjus ca 8-10 minutit, kuniks koogipõhja serv on muutunud kuldpruuniks.
 
Haki rabarberivarred. Vahusta munad ja suhkur mikseri abiga helekollaseks tugevaks vahuks (ca 5 min). Alanda mikseri kiirust ja lisa juurde nisujahu, mikserda lühidalt. Aseta hakitud rabarberivarred eelküpsenud koogipõhjale, puista üle fariinisuhkruga ning kalla peale biskviittainas. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 15 minutit. Küpsust saad kontrollida puutikuga.

Hetkel üks parimaid rabarberikooke, mida olen teinud. Igakord kui tuleb rabarberikoogi isu tahaks kohe seda kooki teha, kuid vahelduse mõttes ja uute maitsete otsinguks tuleb teisi retsepte ka ikka katsetada.

Retsepti päritolu: Toidutare [http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=9064]

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s