Tomatised lihapallid kooreses kastmes

Kiirelt ja lihtsalt valmivad lihapallid väikese tomatiga. Hapukoorekastmega versioon on argiõhtuteks sobiv. Lihapallid ilma kastmega sobivad niisama suupisteks sünnipäevalauale. Samuti suurepärased snäkid piknikule. Pisikesed lihapallid on ka laste lemmikud.

 Juba ahjust välja võttes soojana rändab nii mõnigi pallike niisama põske.

2 keskmist tomatit

1 dl riivsaia

400 g segahakkliha

1 väike sibul

1 küüslauguküüs

soola, pipart

2 muna

2 dl hapukoort

0,5 dl piima

Haki tomatid väikesteks kuubikuteks. Samuti haki sibul. Sega tomatid ja sibul hakklihaga. Sega hulka ka purustatud küüslauk, riivsai ja munad. Lisa peterselli  ja basiilikud, võib kasutada nii kuivatatud kui värsket. Sega ained omavahel ilusti läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi kätega väikesed suupärased pallid. Aseta ahjuplaadile küpsetuspaberile ja küpseta 200°C juures 30 minutit.

Tõsta jahtunud pallid pannile. Sega eraldi kausis kokku kastme ained: hapukoor, piim. Samuti maitsesta kaste peterselli, basiiliku, soola ja pipraga. Tõsta kaste pannile lihapallidele ja lase läbi kuumeneda.

Serveeri koos keedukartulite või ahjukartulitega.

Lihapalle võib ahjus küpsetamise asemel ka pannil praadida. Samuti proovitud versioon, kuid ise eelistan ahjus küpsetamist, sest pannil praadides kippusid pallid katki minema ning hilisemat kastmes kuumutamist ei tahtnud üldse kannatada. Ahjus küpsetatud lihapallid sobivad paremini ka piknikulauale.

One Comment Add yours

  1. Jõudu perenaisele! Head isu kõigile sööjatele!

    Teeme täna hakklihapalle. Lähen Rapla kraami varuma.🙂

Jaga oma mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s